Do štvrťfinále na US Open sa prebojovala aj Wozniacka

06.09.2011 Celý región

Dánku medzi najlepšími ôsmimi v lokalite Flushing Meadows čaká Andrea Petkovicová (11.), a to pri bilancii 1:1.Súhrn výsledkov pondelňajších stretnutí osemfinálového 4. kola dvojhry žien na US Open v New Yorku:

Caroline Wozniacka (Dán.-1) - Svetlana Kuznecovová (Rus.-15) 6:7 (6), 7:5, 6:1
Anastasia Pavľučenkovová (Rus.-17) - Francesca Schiavoneová (Tal.-7) 5:7, 6:3, 6:4
Andrea Petkovicová (Nem.-10) - Carla Suárezová-Navarrová (Šp.) 6:1, 6:4
Serena Williamsová (USA-28) - Ana Ivanovičová (Srb.-16) 6:3, 6:4

Dvojice vo štvrťfinále dvojhry žien (zhora podľa "pavúka"):

Caroline Wozniacka (Dán.-1) - Andrea Petkovicová (Nem.-10)
Serena Williamsová (USA-28) - Anastasia Pavľučenkovová (Rus.-17)
Angelique Kerberová (Nem.) - Flavia Pennettová (Tal.-26)
Samantha Stosurová (Aus.-9) - Vera Zvonarevová (Rus.-2)NEW YORK 6. septembra (WEBNOVINY) - Jednotka singlového svetového rebríčka tenistiek Caroline Wozniacka z Dánska postúpila už do štvrťfinále dvojhry žien na grandslamových US Open v New Yorku.

V pondelňajšom zápase osemfinálového 4. kola si miestna finalistka zo sezóny 2009 a vlaňajšia semifinalistka poradila so Svetlanou Kuznecovovou nasadenou ako pätnástou za 182 minút 6:7 (6), 7:5, 6:1.

Ruska je víťazkou medzinárodných otvorených majstrovstiev Spojených štátov amerických 2004. Poslednou šampiónkou so šancou na ďalší titul zostáva domáca hrdinka ročníkov 1999, 2002 a 2008 Serena Williamsová.

Rodáčka z Odense Wozniacka triumfovala nad 26-ročnou bývalou dvojkou renkingu Kuznecovovou (17.) štvrtý raz v rade a celkovo vedie 5:2. Nadviazala na úspech z februárového finále v Dubaji (vtedy 6:1, 6:3). Práve v osemfinále US Open si zmerali sily aj predvlani a Dánka zvíťazila 2:6, 7:6 (5), 7:6 (3).

Dvadsaťjedenročná držiteľka 18 titulov z hlavnej profesionálnej úrovne Wozniacka triumfovala predminulý týždeň štvrtý raz v rade na prípravnom podujatí v New Havene, bol to už jej šiesty titul v tejto sezóne. Prekonala tým hranicu zárobku 10 miliónov dolárov tenisom počas kariéry a včas nadobudla pohodu po negatívnej šnúre, ktorá sa začala wimbledonskou osemfinálovou prehrou s Dominikou Cibulková. Priateľka severoírskeho golfistu Roryho McIlryoa Wozniacka potom získala iba jedno zápasové víťazstvo na podujatiach v Bastade, Toronte a Cincinnati. Dánka medzičasom odstavila otca Piotra z úlohy kouča a stále sa špekuluje o novom šéfovi realizačného tímu. Dohady hovorili najmä o kapitánovi fedcupovej reprezentácie Michaelovi Mortensenovi, ktorý sa podieľal na triumfe Číňanky Na Li na parížskom Roland Garros.

Serena postúpila do štvrťfinále US Open
Tipsarevič sa stal prvým štvrťfinalistom na US Open
Hantuchovej sa vo štvorhe darí, je už vo štvrťfinále
Sebavedomá Serena Williamsová o sebe hovorí, že je najlepšia
Tsonga je vo štvrťfinále dvojhry na US Open
Federer si vo štvrťfinále na US Open zmeria sily s Tsongom


 

Vyberte región